Leif Gunnar Erlandsen

playagameoftictactoe


Publiseringsverktøy for webpublisering

Publiseringsverktøyet som benyttes for å lage disse nettsidene er utviklet med tanke på at det skal være enkelt å benytte for en uerfaren bruker.

Publiseringsverktøyet kan også benyttes for å lage helt enkle hjemmesider, eller for eksempel en avansert blogg.

Logg

Logg er nyttig informasjon. Publiseringsverktøyet inneholder derfor sanntids logg over besøkene på nettsiden.

Søkemotoroptimalisering

Det er lagt vekt på at det skal være lett for søkemotorer å indeksere sidene slik at de får en god plassering i resultatlisten. Det tar imidlertid noe tid fra søkemotorene som msn, Yahoo og Google har besøkt nettsiden før det er mulig å søke der for å finne sin egen nettside.

Tilgjengelighet

Det er også lagt vekt på at sidene skal bli generert slik at tilgjengeligheten til nettsidene blir best mulig, også f.eks. for svaksynte eller blinde som trenger å få lest opp teksten. Nettsiden skal normalt være mulig å benytte også dersom du har en nettleser som ikke kan vise bilder.

Design og innhold

Innhold og design er dessuten separert slik at utseendet på siden og plassering av de forskjellige elementene, slik som header, meny, dokument osv, lett kan forandres uten at det er nødvendig å redigere teksten på sidene. Dette gjør det enkelt å forandre design på sine nettsider og se resultatet umiddelbart.

Krav til nettleser

Det er også lagt vekt på at sidene skal kunne redigeres også med enkle nettlesere, slik som de tekstbaserte nettleserene links og lynx. Skal design endres er det selvfølgelig en fordel å benytte en nettleser med grafisk grensesnitt og god støtte for CSS, f.eks. Firefox.

Link til lako.no, Leif Gunnar Erlandsen